giraffe kbc

Safari Karen Blixen Camp, Mara North, Kenya Ecorating

På Karen Blixen lyxiga ekolodge i Masai Mara, får  du känslan av vara tillbaka i tiden då savannen först upptäcktes och då  människor förutom Masaierna hade satt sin fot här. Lodgen ligger på stranden av floden Mara, en spektakulär plats med de stora Maraslätterna bakom lägret och den imponerande Ololoabranten med Marafloden framför. Under dagen kommer zebror, elefanter och flodhästar för att släcka sin törst från floden alldeles vid lägret.

Programförslag

Ekorating: 4

Säsong: Juni - april

Flygplats: Nairobi internationella flygplats Jomo Kenyatta (NBO)

Längd: 4 nätter eller så länge du önskar.

I resans pris ingår: Internationellt flyg, boenden med helpension, vatten, läsk, lokala öl och husets vin, 2 safari per dag (alternativt heldagssafari), en nattsafari i Mara North Conservancy, inrikesflyg, transfers, parkavgifter för Mara North, Masai Mara. 

I resans pris ingår ej: Reseförsäkring kan du boka hos Gouda.

 

 

På Karen Blixen Camp stöttar du genuin ekoturism. Campen ligger i Mara North Conservancy – ett 30 000 hektar stort naturområde just i anslutning till Masai Mara National Game Reserve. Området drivs och ägs av lokalbefolkning, 750 landägare, som direkt tjänar pengar på turismen genom de parkbiljetter som du som gäst betalar för varje natt du stannar.  Samarbetet mellan turismnäringen och lokalbefokning är avgörande för att kunna säkra att dessa stora landområden som är korridorer för viltet  - inte minst den årliga migrationen av 1 miljon gnuer.

Campen drivs av el som genereras av solpaneler, duschvatten värms av solpaneler och vid sämre väder används gas för att säkra att vattnet fortsatt skönt. Personalen består till 85% av masaier från närområdet, vilket betyder att närsamhället utvecklas, speciellt då campen också engagerar sig i att stärka masaikvinnor genom smyckestillverkning och honungstillverkning. Karen Blixen Hospitality School drivs för att ge lokalbefolkning utbildning inom de områden som behövs för att få jobb inom turismnäringen. Forskning visar att masaierna saknar kompetens inom kök, garage, hantverk generellt och därför fokuseras det på att just utbilda kockar och mekaniker.  Vidare stöttar också campen ett elefantprojekt Mara Elephant Project som jobbar med att dels stoppa konflikter mellan människor och viltet, samt tjuvskjutning av elefanterna för att ta deras betar.  Som gäst kan du göra en Eco Walk med en av våra professionella guider och besöka flera av projekten. 

Bra att veta om Kenya & Masai Mara: Är ett stort reservat i sydvästra Kenya som är fortsättningen på Serengeti nationalpark i Tanzania. Området är uppkallat efter masaierna (de traditionella invånarna i området) och deras beskrivning av området när de tittade på avstånd: "Mara", som är Maa (masaispråk) för "fläckig", en träffande beskrivning för träd, buskar, savann och molnskuggor som markerar området.

Reseetik: I Masai Mara är vatten en bristvara så använd det sparsamt. Masaierna ett stolt folkslag, fråga alltid innan du fotograferar. Ta med små sedlar i lokal valuta för att kunna handla lokala hantverk ute i byarna. Skaka hand med dem du möter – en artighets kod här.

Mobilnät och email: Email och tillgång till internet finns på hotellet. Mobilnätet fungerar bra. Basecamp management önskar att man stänger av sin mobil eller använder den diskret.

Visum: På samtliga destinationer utanför Norden krävs pass. Passet skall vara giltigt 6 månader efter avresa. I de fall visum krävs för skandinaviska medborgare framgår detta av information som tillsänds resenären efter bokning. Resenären ansvarar själv för visumansökan.

Man kan antingen skaffa ett visum innan avresa eller ansöka om kenyanskt visa online. 

För närvarande är ansökan online för "Single entry" och Transit visum men  "Multiple Entry och East Africa Visas" kommer att finnas inom 2 månader.  
E-visum processen kommer att blir obligatorisk från 1 September 2015. Besökarna uppmanas att registrera sin ansökan i god tid eftersom godkännande kan ta upp till sju arbetsdagar att bearbeta.
 
E-ansökan:
Ansökningar om besökare till Kenya kan göras via www.ecitizen.go.ke genom att följa nedanstående instruktioner (Sökande bör ha pass, ett passfoto och betalkort klart):
 
 1. Klicka på "Registrera dig" på www.ecitizen.go.ke
 2. Välj "Registrera dig som besökare"
Som en del av förfarandet, kommer du att få ett bekräftelsemail som du behöver för att kontrollera för att bekräfta din registrering.
Du kommer att behöva ladda upp ett passfoto för att fortsätta.
 3. När du loggat in, välj "Department of Immigration Services
 4. Välj "Skicka ansökan" och sedan "kenyanskt Visa"
 5. Välj vilken typ av visum, läs instruktionerna och fyll i ansökningsformuläret - vänligen notera:
Du kommer att behöva scanna huvudsidan av ditt pass
Ofullständiga ansökningar kommer att avvisas och du förlorar din betalning.
 6. Betala med ditt Visa-kort, Mastercard eller betalkort
 7. Invänta godkännande via e-post, vänligen notera detta kan ta upp till sju dagar så gör detta i god tid innan avresa.
 8. Logga in på ditt e-medborgarkonto, ladda ner och skriv ut e-visum.
 9. Presentera ditt utskrivna e-visum till passkontrollen i Kenya.

Tidszon: GMT + 3 

Vaccinationer: Läs mer om vilka vaccinationer du behöver på: 1177.se

Packning: På safari i Masai Mara är du normalt 13-1500m ovanför havet, nätter och kvällar kan vara kyliga. Ta med tjockare tröja, bra skor att vandra i. Ta med en mindre ryggsäck att ha vatten, kikare, kamera i. Mjuka väskor är enklare att packa i bilarna du reser med, flyger du är maxvikt 15kg pp. Myggnät finns men ta gärna med myggspray.

Lokal valuta: Kenyan Shilling

Väder: Väder Masai Mara

Vatten: Rent vatten finns på campen.

Säkerhet: Din säkerhet är vår prioritet. I Nairobi skall du inte vandra omkring ensam och undvika vissa platser Down Town.

Mer information på: Reseråd

Se alla resor i kategorin Safari & Vildmark