es small

10 dagar i Marocko - vandra i Atlasbergen, fynda i Marrakesh och njut av havet i Essaouira! Ecorating

Marrakesh är en fascinerande stad och har länge toppat listan över platser man bara måste uppleva. Staden byggdes omkring 1300-talet och Koutoubia Mosquen vars vackra minaret dominerar skyline, kan ses från nästan varje hörn i staden. Ett besök i medinan och de färgsprakande soukerna är ett måste, här kan du pruta på mattor, läderarbeten, smycken, lyktor och kryddor av alla de slag.

Programförslag

Ekorating: 4

Säsong: Året runt

Flygplats: Marrakesh Internationella flygplats Menara (RAK)

Längd: 9 nätter

Ekohotell: Kasbah Du Toubkal samt Kasbah Lodge, Hotel Siwan Riad  Marrakesh, Hotel Riad Essauoira,

I resans pris ingår: Internationellt flyg, helpension & del i dubbelrum 5 nätter,  4 nätter bed & breakfast, 2-dagars vandring med privat guide, transfer Marrakesh- Essauoira - Kasbah, 5% av resans pris går till lokalsamhället.

I resans pris ingår inte: Reseförsäkring kan du boka hos Gouda.

Kombinera med: Matlagningskurs i Marrakesh, extra dagar i Marrakesh.

Marrakesh Riad hotell:

Din resa stöder ett hotell som arbetar för ansvarsfull turism, få hotell i Marrakesh gör detsamma. Hotellet har renoverats med hjälp av lokalbefolkning och lokala byggmaterial. Stor hänsyn har tagits till att bevara stadens kulturarv. Hotellet använder naturliga rengöringsprodukter, varmvattnet värms av solpaneler. Hotellet har utvecklat sitt egna återvinningssystem trots att Marrakesh stad inte kommit långt vad gäller sophantering. Ett vatten och el-besparingsprogram tränar personal samt uppmuntrar gäster att vara försiktiga med vatten. Ekologiska produkter används såväl i matlagning som på hotellets spa. Hotellet engagerar sig i utbildning kring miljöfragor i skolor samt stöttar lokala barnhem. Hotellets personalhantering är exemplarisk och följer landets lagar, och dessutom satsar man extra på utbildning inom miljö. Man samarbetar med Education For All – en marockansk organisation som stöttar flickors utbildning generellt i Marocko.

Essauoira Riad hotell: Din resa bidrar till att skapa medvetenhet kring en mer ansvarsfull turism i branschen och bland lokalbefolkning. Under renoveringen av hotellet användes enbart lokala byggarbetare vilket gav sysselsättning. Mycket av hotellets interiör är inköpt på stadens många secondhand butiker, för att skapa en slags retro stil. Hotellet uppmuntrar aktivt gäster om hur de kan engagera sig i marockansk kultur på ett positivt sätt. Hotellet har en vattenbesparingsplan som både anställda och gäster följer. 5% av hotellets vinst går bland annat till utbildningsprojekt.

Kasbah Dar Imlil hotell: Din resa bidrar till att stödja hållbar turism. Kasbahs verksamhet sysselsätter till 100%  lokalinvånare, både vad det gäller ledning samt guider, detta är ganska unikt inom branschen. Berbermanagement är även aktieinnehavare i Kasbah. Personalen erhåller regelbunden utbildning för att kunna garantera en turismprodukt av högsta kvalitet. Genom en obligatorisk avgift på 5% bidrar Kasbah och dess gäster till inkomst och utveckling i det lokala samhället. Denna avgift går bland annat till sophantering, ambulans, bevarande av inhemska, publika hammas (bad) samt utbildningsprogram. Ditt besök är viktigt! Aktiviteter som du gör tillsammans med dina berberguider hjälper till att skydda samhället, kulturella vandringar genom Berberfolkets bergsbyar är en naturlig del av programmet likaså den tvådagars vandring och övernattning till Kasbah lodge.

Bra att veta om Marocko: Marocko är muslimskt och varje år firar man Ramadan, en religiös högtid som infaller i Augusti, läs mer om vilka datum den infaller här: Datum för Ramadan

Reseetik:

  • I städerna är det Europeisk klädkod som gäller men på landsbygden visar man sin respekt genom att bära långärmat och shorts, kjol eller klänning som går nedanför knäna.
  • I många delar av Marocko är rent vatten en bristvara, använd det sparsamt.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum till Marocko. På samtliga destinationer utanför Norden krävs pass. Passet skall vara giltigt 6 månader efter avresa. I de fall visum krävs för skandinaviska medborgare framgår detta av information som tillsänds resenären efter bokning. Resenären ansvarar själv för visumansökan.

Tidszon: GMT +1

Vaccinationer: Läs mer om vilka vaccinationer du behöver på: 1177.se

Packning: Infördin vandring i Kasbah är det bra om du har med dig ett par bra promenadskor eller joggingskor, ska du gå längre vandringar är ett par vandringskängor att föredra. En solhatt, keps och solglasögon är rekommenderat.

Lokal valuta: Marockanska Dirham

Väder: 

Telefon och email: Mobilnätet fungerar utmärkt i Marocko. På Kasbah önskar hotell management att man använder sin mobil diskret eller att den är avstängd. I Kasbahs reception kan man få hjälp med emailservice. 

Vatten: Vattnet i Marocko är drickbart men smakar mycket klor varför det är rekommenderat att köpa vatten på flaska. I Kasbah kommer vattnet från en bergskälla och är dessutom renat, här behöver du inte handla vatten på flaska.

Säkerhet:

Mer information på: Reseråd

Se alla resor i kategorin Rundresor

Karta

Tipsa en vän om denna resa

Inspirera mig

Tidigare kunder om denna resa

Vi vill tacka för en fantastiskt resa! Så mycket spännande platser och människor, vi är såå nöjda! Fulla av intryck - Kashbah Toubkal och den delen är magisk, så fint med luncherna som stod uppdukade efter vandring, var det som en oas som dök upp. Alla var ljuvliga. Ser fram mot nästa resa!

Familjen Hellmer, Stockholm

Stort tack för en bra ordnad resa och jättebra service! Vi är supernöjda med allt och hade en fantastisk vistelse i Marocko!

Anna Uleander, Stockholm