Om oss

 

Ecolyx är ett svenskt resebolag som grundades 2009 och är en del av Ecospheres AB. De två entreprenörerna Tina Frisk och Ulrika Löfdahl träffades i Kenya 2008 där båda arbetade med utvecklingen av ekodestinationer. Ur deras gemensamma erfarenheter av resebranschen föddes idén om att starta en egen resebyrå. Deras mission var att bidra till en bättre värld där människor reser med omtanke om miljö och människa. Så föddes Ecolyx - en resebyrå som erbjuder eko-lyxresor till småskaliga eko-destinationer över hela världen. Affärsidén var då som nu att erbjuda unika reseupplevelser som lämnar ett positivt fotavtryck på människa, natur och kultur - utan att ge avkall på komfort och kvalitet. Idag är Ecolyx ett företag i stark utveckling. Alltfler resenärer ser fördelarna med ett större ansvarstagande för lokala samhällens utveckling, och ett skyddande av natur och kultur, i samband med sin resa.

Vi hoppas att du också ska göra det!

Ulrika Löfdahl, VD och delägare

Ulrika är en vagabond i själen med mångårig erfarenhet av resebranschen. Ulrika älskar att utforska nya platser runtom i världen och har bland annat bott och arbetat många år i Australien samt i Frankrike & Kenya. Ulrika har även arbetat som stewardess på en av världens lyxigaste kryssare och tycker att bra service är A och O.

Tina Frisk, affärsutvecklare och delägare

Tina delar sin tid mellan Sverige och Kenya. I Kenya arbetar hon parallellt med att utveckla eko-camper på plats, något som är viktig del i Ecolyx strategi. Även Tina har bott och arbetat på intressanta platser, och kan lägga många år i Kenya samt Indien, Frankrike och Svalbard till sin lista. Under Tinas ledning blev Basecamp Masai Mara, utsedd till ”världens bästa eko-camp”. 2016 medverkade Tina med dotter i teveserien ”Familjer på äventyr” på SVT.

ECORATING - läs mer om hur vi graderar våra destinationer.

Inspirera mig

Kundrecensioner

 • Finns absolut ingenting negativt allt har varit helt fantastiskt! Alla tyckte att vistelserna i Masai Mara var magiskt, bra service, fantastiska guider och bra mat och mycket vänlig personal på båda camperna. Stort tack för allt!
  Malin Thörn, Stockholm
 • om Lyxsafari i Kenya och lata dagar på Zanzibar
 • Ecolyx har arrangerat våra resor nu i två års tid, och varje gång har våra förväntningar överträffats - vare sig det gäller rundtur i Sydafrika, matresa på Sicilien eller upplevelser på Zanzibar. Deras förmåga att säkerställa varje liten detalj och föreslå småskaliga boenden och unika platser, förbi turiststråken, ger minnen för livet. Att vi samtidigt bidrar till ett mer hållbart resande gör att Ecolyx är det självklara alternativet. 5 av 5 möjliga!
  Lotta Lindgren och Jonas Brehmer, Karlskrona
 • om Zanzibar sol, bad & kryddor
 • Hemma igen och försöker smälta alla intryck efter oförglömliga möten med djur, natur och människor. Tack till Ulrika och Tina!
  Hanna Landing, Stockholm
 • om Safari Karen Blixen Camp, Mara North, Kenya
 • Balaton var en okänd pärla för oss som överträffade förväntningarna med råge. Fantastisk natur, massvis med aktiviteter, oerhört prisvärt och med en servicenivå utöver det vanliga. Tack för ytterligare en fantastisk konferensresa!
  Addsight, Malmö
 • om Vin & Natur, Balatonsjön, Ungern
 • Stort tack för en bra ordnad resa och jättebra service! Vi är supernöjda med allt och hade en fantastisk vistelse i Marocko!
  Anna Uleander, Stockholm
 • om 10 dagar i Marocko - vandra i Atlasbergen, fynda i Marrakesh och njut av havet i Essaouira!
 • Tack Ecolyx för en fantastisk Kenya resa. Våra skyhöga förväntningar har överträffats på alla plan! Vandring i Loita, safari på Basecamp, Wilderness och Eagle view, stora upplevelser av olika slag. Nära möten med människor, vackra miljöer och närkontakt med vilda djur. Tack!
  Kristina Kallur, Falun
 • om Ekolyxsafari i Kenya 5 nätter
 • Ett underbart beläget hotell i lantlig miljö med allt vad det innebär av lugn och ro, vacker natur, får och tuppar och allt detta i en magisk inramning av fikon- och olivträd
  Mats Petersson, Göteborg
 • om Menorca - havsbrisens ö
 • Nu är vi hemkomna efter en fantastisk resa i Kenya med massa gemensamma minnen Basecamp och Wilderness levde upp till våra förväntningar och vi är oerhört nöjda med vår safari, detta trots att inte en enda gnu ville visa sig vid Mara floden när vi var där :)
  Emma Harrysson, Göteborg
 • om Ekolyxsafari i Kenya 5 nätter
 • Vi vill tacka för en fantastiskt resa! Så mycket spännande platser och människor, vi är såå nöjda! Fulla av intryck - Kashbah Toubkal och den delen är magisk, så fint med luncherna som stod uppdukade efter vandring, var det som en oas som dök upp. Alla var ljuvliga. Ser fram mot nästa resa!
  Familjen Hellmer, Stockholm
 • om 10 dagar i Marocko - vandra i Atlasbergen, fynda i Marrakesh och njut av havet i Essaouira!
 • Tack för ett fantastiskt arrangemang, Ecolyx! Har bara positivt att säga. Toppenbra allting :-)
  Helena Holmberg, Karlskrona
 • om Yoga & Sparesa till Sopot, Polens riviera 20- 24 september, 2018